måndag 24 juni 2013

Live everyday


 
Hela veckan har jag följt väderprognoserna för midsommar, kollat väder-appar i telefonen och sett på rapporterna på TV. Det har sett så osäkert ut men när jag vaknade på midsommaraftons morgon sken solen från en klarblå himmel och så fortsatte det hela dagen.
I det här landet är det ju inte självklart med 25 grader varmt och sol bara för att det är sommar, så när det blir en sån dag just på midsommar känns det väldigt lyckat.
Vi bor i en by med både sommargäster och fastboende vid en sjö. Sen vi flyttade hit har vi alltid firat midsommar nere vid sjön. Det finns en äng där med midsommarstång, det är femkamp, fikakorgar och lotteribord.
Men först sill-lunch på altanen. Känns det igen?
 Jag tror det ser likadant ut på många ställen i vårt land.
Underbara traditioner att vårda och föra vidare till nästa generation.

 
Jag har gjort en tag med en textstämpel från Vilda Stamps som jag fått låna från en väninna.
Jag tycker så mycket om budskapet i den. Att leva i nuet.
Vi vet inget om morgondagen och dagar som har varit och saker som hände då kan vi inte ändra på. Man ska ta vara på den dagen man har just nu, vi vet inte vad som väntar.
Jag tänker ofta så.
Jag har gjort en layout för flera år sen på samma tema, den hittar ni här om ni vill kika på den.
Each new day sing your song ...

 
På tagen har jag stämplat med en textstämpel från Tim Holtz. Rivit ett papper från en gammal bok och klistrat fast. Alla kanter är chalkade med Distress Ink i färgerna valnut stain och vintage photo. Har även sprayat med Perfect Pearls mist, så det glimmar lite i guld.
Längst ner är det samma textstämpel men i lite svagare nyans, ovanpå på den har jag stämplat "live everyday" som är en stämpel från TH:s set "Simply sayings".
Vita pärlor fick sitta lite här och där. 


 
Idag är det min första semesterdag! Underbart.
Jag vill tacka för alla era kommentarer, det är så kul när ni hör av er!
Ha en skön måndag!

6 kommentarer:

Gitte sa...

Super flot Tag.

Susy sa...

Vilket underbart vacker tag!
Välgjord och så underbar!

Önskar dig en riktigt härlig sommar min vän!

KRAM SUSY

Cornelia sa...

Mysiga midsommar!

Och din tag... fantastiskt vacker i milda, harmoniska färger!

Jok_96 sa...

Så vacker och härliga färger.

Kram Johanna.

.::CaRiN::. sa...

Hej Karin! Vilket otroligt vacker tag i harmoniska färger!! ♥ Och vad skönt med semester! Själv jobbar jag på ca 3 veckor till! Men sen så! ;) Pysslandet har legat lite på is men nu är jag lite på G igen! :) Ha det fint så "hörs" vi!! Kram Carin

ÅsaJ sa...

Hej!

Tusen tack för alla fina kommentarer på min blogg!!! Det värmer!
Låter som om ni hade en superhärlig midsommar ni också.
Och vilken fin tag med så viktiga ord på. Jag är alldeles för dålig på att tänka så. Man borde påminna sig själv varje morgon om att leva i nuet.
Här har det varit galet mycket på sistone. Fattar inte att allt händer på en gång. Först har ju jag varit lite sliten och trött pga min sjukdom. Sen får sonen en boll på pungen så vi har fått åka in på akuten två ggr och han har haft väldigt ONT. Och söka akut här uppe är ibland inte det lättaste. En av gångerna var vi borta i nästan 12 timmar. I söndags fick en av döttrarna migrän och var dålig rätt länge. Sen på kvällen så hade hon en hel del minnesluckor så jag ringde till hc dagen efter som ville att vi skulle komma in och så fick vi remiss vidare till barn sen... Det är lite mycket nu känns det som :-) Tur vi är lediga. Så nu har jag satt mig vid mitt skrivbord för att få lite egentid och varva ner en stund. Hoppas jag får till någon LO :-)
Ha det så himla bra på din nybörjade semester!
Kram Åsa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...