söndag 17 oktober 2010

Liten altrad ask .. och ett blomtips!

Godkväll i höstmörkret!
Jag fick en ask av min mamma för ett tag sen, en gammal, liten smyckesask som passade bra att altra.
Så här såg den ut innan, måttet på asken ä 5 x 5 cm:


Jag klädde in den i papper från My Minds Eye och på locket sitter en blomma gjord efter beskrivningen i Magnoliatidningen, nummer 3 2010.


Att göra egna pappersblommor är ett suveränt sätt att få användning för alla pappersrester som blir över när man pysslar. En fördel till med att göra egna blommor är ju att man kan göra dom i exakt den färg man behöver för tillfället. Jag har provat göra den här blomman på ett lite enklare och snabbare sätt än vad som beskrivs i tidningen. Här är en variant, de yttersta bladen är vita och dom i mitten i ett mönstrat ljusblått/grått papper.


Här ska jag försöka mig på en beskrivning på hur jag gjorde. Du behöver följande:Blomstansar, jag har använt EK Success blomstansar i medium och large
Lim
Vatten
Fluid Chalk (om du vill färga in kanterna på blombladen, färgen jag använde heter Azurite)

Stansa ut tre stora och fyra mindre blommor. Chalka kanterna på bladen, på blomman ovan har jag bara färgat in kanterna på dom stora bladen. Spraya på vatten på blommorna, det behövs bara lite, framförallt om du använder tunnt papper. Om man färgar in kanterna på bladen innnan du sprayar på vatten så får man en fin effekt av att färgen flyter ut lite.
Böj och knöla till bladen, det spelar inte så stor roll hur man gör. Böj sen alla bladen in mot mitten och tryck ihop. Mina såg då ut så här:


Vik sen ut alla bladen igen.


Montera ihop blomman med lite lim mellan varje, jag sätter alltid bladen så dom hamnar lite omlott. Om man inte är nöjd med formen på bladen kan man böja och forma till blomman nu innan den torkar. Jag låter mina torka över natten, då är dom riktigt torra och frasiga när man ska använda dom.
Eftersom jag tycker att det är så kul att göra egna blommor blev det en hel bukett i fredags medan jag tittade på Idol :)

Dom mindre blommorna är gjorda på precis samma sätt men då har jag använt EK Success blomstans i medium och small.

Hoppas ni blev lite inspirerade att göra egna blommor nu! Ha en bra kväll!

6 kommentarer:

.::CaRiN::. sa...

Hej Karin! Vad kul att se att du pysslat igen! :D Vilken vacker ask och handgjorda blommor du gjort! Jag blev verkligen inspirerad att testa själv! :D Nu vet jag vad jag ska göra framför idol framöver! He he! ;) Ha en fortsatt fin söndag och vecka! Jag hoppas på meeeer pysseltid...! Kram!

Cilla sa...

Hej!!!
Så kul att du kikade in hos mig ;0)
& sååå kul att du gillade handledsvärmarna... Känns som mina växt fast på mig.. Hihi
Dom är super läckra att bara bära till en top eller klänning liksom en detalj under kappan..
Vilken underbar blogg du har & såå mycket ljuvligt du gör!!!
Återkommer gärna..
Kram Cilla

Pysselfröken sa...

Hej!
Kikar in i din blogg. Jättefina blommor och fin ask. Kram

Sanglert och Jag sa...

Helt underbara blommor! När jag såg de första bilderna så tänkte jag att måste fråga dig hur du gör. Suveränt att gav en sån fin beskrivning. Detta måste jag prova! Kram till dig! Anna

Marthe's kreasjoner sa...

Du är ju bara helt otrolig. Har tittat och tittat, och älskar dina alster. Dina detaljer får en detaljfreak att nästan börja gråta:)
Blir kul att följa dig framöver, även på Osdagarna på The Scrapbook Store:)

Eva J sa...

Wow wow wow så mycket snyggt det fanns här inne. Dina blommor här i inlägger är ju helt underbara,bra tutorial, måste se till att göra ett gäng. Kul att du var inne hos mig och kika och tack för kommentaren det värmer alltid.
Önskar dig en skön vecka
Eva / Eviebee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...