söndag 22 januari 2012

Förvaringstips och awarder!

Hej på er!

Hoppas ni har en skön helg!  Idag har det snöat till och från hela dagen här så nu är det vitt och vintrigt ute.

Jag har min väninna Lone att tacka för några bra förvaringstips, bla det här: IKEAS kryddhylla att förvara småsaker i. Jag målade mina vita och satte upp två stycken bredvid varandra. I dom små glaslådorna förvarar jag mina blommor och blad.Förra helgen fick jag se hennes smarta förvaring av Spellbinders och jag kände direkt att jag måste göra likadant. Nån mer än jag som irriterat sig på dom opraktiska plastförpackningarna där diesen åker runt hur som helst och lätt kan ramla ut??? Med den här lösningen är det ett minne blott.
Köp en pärm avsedd för att förvara CD-skivor i. Jag köpte min på Biltema och den har färdiga fickor med plats för 48 CD-skivor.


 Sen behövs en förpackning magnetiskt papper, också köpt på Biltema. Pappren är i A4 storlek och för att inte få något spill har jag skurit pappret i sex likadana bitar med måtten 11x10 cm.


  Fäst diesen på en bit magnetiskt papper och stick ner den i en av fickorna. Jag skar sen ut en del av framsidan på spellbindersförpackningen för att se namnet på diesen och hur många det ska vara, sen satte jag den i fickan framför mina dies.Nu är alla mina spellbinders förvarade i en pärm som tar minimal plats både i hyllan och i väskan om man ska åka iväg och pyssla. Ingen risk att något trillar ut är det heller då det följer med ett fodral som man stoppar ner pärmen i. Perfekt tycker jag!


I veckan har jag fått awarder från tre andra pysslare därute! Jag har fått dem av Anneli, Mona och Kikki. Jag tackar så mycket för dessa! Man ska egentligen skicka dem vidare och namnge fem personer men jag väljer att ge dem till alla er som kikar in här!
 
Än finns det lite kvar av helgen, jag ska passa på att njuta av dom sista lediga timmarna för imorron är det dags att jobba igen!

Vi ses!

13 kommentarer:

Anne sa...

Åh, sånn krydderhylle skulle jeg ha hatt også! Og så ønsker jeg meg en av den andre typen krydderhylle til å oppbevare stickles og sprayer og slikt. Og cd-mappe står definitivt på handlelisten. Pluss mappe til å oppbevare stempler. jeg er utrolig uorganisert. :p

Susy sa...

Oj vad jag gillar din kryddhylla, så himla läckert!

KRAM SUSY

.::CaRiN::. sa...

Hej Karin! Vilka bra tips!! Och vilken fin och ordnad pysselhörna/rum du har! Själv har jag alltid kaos... hehe.. :) Har inte haft tid och lust att pyssla så mycket sista veckorna då det är mycket med bokslut och grejer på jobbet.. ja, du vet ju själv som är i samma yrke! ;) Men idag har jag faktiskt pysslat lite.. skoj!! Kram!

Lone sa...

Hej Karin,
Kul att se att du hittade magnetpapper och CD-pärm, vist funkar det bra...
Kram Lone

Louise sa...

Men vad fint du har det i pysselrummet. En gamla kryddhylla var ju hur läcker som helt. Vem mins inte en sån sen man var barn.
Alltid lite trevlig att få titta in här.
Kram Louise

Annelie sa...

Smart och toppen snyggt!!!

Agneta Lundbäck Sjölin sa...

men herre gud så smart lösningar, ja ibland måste man se det hos nån annan för att fatta hur man ska göra, håller helt med om spellbinder diesen...nu måste jag ila till biltema...tack för tipset
Agneta

Lilla Pyssel Inger sa...

Hej :)

Har haft mig en bloggrunda och hade tur och hämnade här:)

Vilka underbara alster du skapar du är verkligen duktig och kreativ:)

Stort Grattis till din Award den är du verkligen värd:)

Super smärt och super fin förvarings tips du visar så smärt tack för att du delar med dig:)

Ha en trevlig kväll och hälsningar från Lilla Pyssel Inger:)

Mona sa...

jag lovar att jag ska visa banden sen ska bara fota först i dagsljus.
Jag gillade din förvaring till spellbinders något jag kommer att ta till mig när jag bara har fått några till. Står på min önskelista
I huvudet planerar jag för fullt mion pysselplats än så länge får köksbordet duga Ha en bra kväll

Agneta Lundbäck Sjölin sa...

hej och tack snälla du för tipset vad papperen hette, ja visst är dom helt underbara.... gillar dina alster hur mycket som helst
kram
Agneta

Frippan - Pyssel&Sånt sa...

Vilka bra tips. Ska åka å köpa ett fodral och magnetpapper på biltema :)

Frippan - Pyssel&Sånt sa...

Undrar vad din högra stans heter och vart du köpt den. Den var så otroligt söt.

Frippan - Pyssel&Sånt sa...

Tack för ditt snabba svar :) Jag tänkte på stansen som står på ikeahyllan. Ser ut som en Martha Stewart stans - den längst ut till höger. Du hade använt den inuti ett kort du bloggade om 18 jan 2012. Känns som att jag bara MÅSTE ha den haha :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...