måndag 19 oktober 2009

Nymålat!


För några år sen fanns i Uppsala en mysig inredningsbutik som hette Nymålat. Där köpte jag den här underbara samlarskon från Raine Originals. Varje sko är handmålad och ligger i en liten skokartong som också innehåller äkthetsintyg och lite historik om skon. Just den här modellen heter Forever Yours och är en autentisk kopia av en riktig bröllopssko. En sko som för bruden beskrivs som "A delicate treasure for a memorable day". Riktigt ögongodis för alla som gillar skor!

Nu till någonting annat nymålat. Jag var riktigt less på vår syrabetsade köpmansdisk och var på väg att kasta ut den. Men inspirerad av många fina inredningsbloggar på nätet bestämde jag mig för att ge den en andra chans och måla om den. Så här såg den ut före:


Jag målade om den i antikvitt och bytte ut knopparna till fina rosor i porslin. Så här ser den ut nu:
Rosknopparna är köpta på Indiska och dom gjorde sig jättebra mot det antikvita. Det är första gången jag målar om en möbel och det var både roligt och gav mersmak! Tack snälla Anna på Piece of Heaven för dina goda råd om målning.
Ha en skön kväll!

5 kommentarer:

Änglarnas hus sa...

Hallojsan!!

Du ser..ingen möbel är för ful för att få en andra chans!! Det blev ju kanonfint och knopparna är såå charmiga!!

Ha det gott!!

Kraam Sanne!

Carin sa...

Vilken häftig sko, riktigt ögongodis som sagt! 8) Och så snygg köpmansdisken blev! Du är en hejjare på målning också! :D Rosenknopparna blev pricken över i:t! :D Kram!

Anna sa...

Hej Karin!

Superläcker sko! Oj vilken skillnad på köpmansdisken! Den blev såååå fin! Jättesöta porslinsknoppar också:) Så bra att du tyckte mina målartips fungerade!

Vad glad jag är att du är nöjd med ljusstakarna också:)

Ha en härlig dag!
Kram
:)Anna

Carrok81 sa...

Vilken fantastiskt fin sko!
Jag är nog inte ensam om att älska skor ;)
Jag har en gammal skänk som jag funderar på att måla vit, nu tror jag ännu mer på den ideén sedan jag såg din köpmansdisk som blev så fin.
Måste bara hitta ett hus så jag får plats med alla mina möbler...
(skänken står ute i stugan min just nu)
Ha så trevligt ikväll!
/Caroline

Anonym sa...

Hejhopp...jag äääälskar skorna så himla fina men kanske inget att ha på sig en kväll på dansen :-) vi ses imorgon,,kram Ewa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...